Grafisk formgivare

Om jobbet

Som grafisk formgivare på Svenska Krämfabriken blir du en viktig del av vår inhouseavdelning som jobbar med våra varumärken inom kosmetik t.ex. Recipe for men, Ormsalva, Hickap, Antonio Axu, Raw naturals, Pedicare, Hårologi, Pivot Point och Alfons Åberg.

 

Du arbetar med förpackningsdesign, presentationer och marknadsmaterial så som butikskommunikation, annonser, broschyrer, banners och liknande – både för print och digitalt. Du arbetar nära ihop med dina kollegor på marknadsavdelningen på Blasieholmen i Stockholm och med produktutveckling och inköp i Borlänge. Designteamet består av tre personer.

 

Kvalifikationer

Du har arbetat i minst två år med grafisk formgivning och har en utbildning inom grafisk design. Du har erfarenhet av förpackningsdesign samt formgivning och typografi för både print och digitalt. Du är van att leverera färdiga produkter till tryckerier eller andra mottagare. Du är mycket formsäker, tar egna initiativ och kan jobba med både idé och produktion.

 

Självklart har du mycket goda kunskaper i program som Indesign, Photoshop, Illustrator och Power Point. Om du har kunskaper inom After Effects och Premiere Pro är det ett plus. Det är även ett plus om du har kunskaper inom foto.

 

Som person är du nyfiken, positiv och kreativ. Du är effektiv, strukturerad och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du är flexibel och klarar av att arbeta med flera olika projekt parallellt i en miljö som ställer höga krav på anpassningsbarhet. Om du har arbetat inom skönhet eller närliggande branscher är det ett plus.

 

Om företaget

Svenska Krämfabriken är en producent och varumärkesägare inom hälsa och skönhet. Vi kontrollerar hela värdekedjan från R&D, design och konceptutveckling till tillverkning, försäljning, marknadsföring, logistik och distribution. Verksamheten består av tre affärsområden: egna varumärken, distribution av externa varumärken samt private label-tillverkning. Ex på våra egna varumärken är bla Recipe for men, Ormsalva, Hickap, Antonio Axu, Raw naturals, Pedicare, Hårologi, Pivot Point och Alfons Åberg. Vi arbetar med ett stort urval av återförsäljare: allt från kosmetikkedjor och varuhus till dagligvaruhandel, apotek och e-handlare.

 

Koncernen omsätter ca 265 mkr och har 130-140 anställda – merparten på vår produktionsanläggning i Borlänge. På kontoret i Stockholm är vi 15 personer.

 

Ansökan

Ansökningarna utvärderas löpande, därför ser vi gärna att du skickar in din ansökan snarast möjligt. Ansökningarna skickas till elin.brunstrom@kramfabriken.com.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning (provanställning tillämpas) med tillträde snarast. Placeringsort är Stockholm. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Blasieholmen.

 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Art Direction Manager Elin Brunström på elin.brunstrom@kramfabriken.com.